Kto potrebuje vizitky?

Hoci si asi máloktorý študent povie "potrebujem vizitky", väčšina študentov by pre ne okamžite našla mnoho užitočných uplatnení - dať kontakt susedovi na prednáške, aby mi poslal svoje poznámky, medzinárodnému študentovi, aby zavolal, kedy a kde je zraz, dievčaťu, s ktorou si výborne porozprávate vo vlaku, profesorovi, ktorý sa vás spýta, kam vám môže tip na literatúru poslať. Ak niekomu dáte vizitku, nie je to ani zďaleka také opovážlivé ako keď si od neho vypýtate číslo.

A nie sú to zďaleka len študenti. Prakticky ktokoľvek, kto je nejako aktívny vo sfére ľudských kontaktov (teda "kto nesedí stále len pri počítači") zaručene nájde mnoho situácií, ktorú vizitka veľmi elegantne vyrieši. Zvlášť keď ide o netradičný dizajn.

    * Dáte svoj e-mail človeku, ktorý sa pozná s niekým, s kým sa chcete zoznámiť
    * Požiadate niekoho, aby vám e-mailom poslal nejakú fotku či odkaz
    * Dohovoríte si s niekým narýchlo zraz
    * Koľkokrát už sa vám stalo, že niekto urobil preklep vo vašej adrese? S vizitkou to nehrozí ...
    * Môžete kohokoľvek bez obáv a elegantne požiadať o kontakt, stačí ponúknuť svoju osobnú vizitku

Odovzdanie vizitky je totiž všeobecne prijímané komunikačné pravidlo. Keď niekomu dáte vizitku, je každému jasné, že máte záujem na tom, aby sa vám ozval. Vizitka hovorí sama za seba. A osobné navštívenky, ktoré si sami navrhnete podľa svojho vkusu a osobnosti, hovoria priamo za vás.